Beszámoló a IV. Veterán Motoros Túráról, avagy közös motorozás a Bakony és Balaton kistérségben és azon túl...

 


IV. Balatonfűzfői Veterán Motoros Túra - A Bakony és Balaton kistérségben és azon túl…

2020. augusztus 2-án, a Covid korlátozások betartása mellett veterán motoros túrát hirdetett egyesületünk. A rendezvényen több, mint félszáz jármű vett részt. A járművek egy 100 km-es túrán vettek részt. A Balaton Center Kempingből indultak a motorosok 11 órakor, a társaság Vászolynál 2 részre szakadt. Egyik részük az ország legrégebbi vízi malmát, a Balaton-felvidék egyik legszebb ipartörténeti emlékét, a máig működőképes örvényesi vízi malmot tekinthette meg, a többiek pedig Dörgicsén a Káli Autó-Motor Múzeumot. A kiállítás létrejötte Dr. Kaáli Nagy Géza állhatatos munkájának köszönhető, aki a résztvevőkhöz hasonlóan megszállottan vonzódik a veterán járművekhez. A professzor úr idegenvezetése felejthetetlen élményt nyújtott veterános barátainknak.

Míg a résztvevők fantasztikus programoktól feltöltődve hazafelé motoroztak, önkéntes segítőink babgulyást főztek és hideg italokkal várták a visszaérkezőket. A kempingben tudásátadó program várta az érdeklődőket. Egyesületünk elnöke bemutatta az egyesület létrejöttét, működését, beszámolt terveiről és bemutatta a LEADER pályázaton nyert eszközöket. Az eszközök nyújtotta kényelmet már most mindenki érezhette, hiszen új sörpad garnitúrákon, a pop-up sátrak árnyékában, páraventillátorok hűsítő fuvallata mellett hallgatták az előadást, majd fogyasztották el az elkészült babgulyást. Az asztal-szék garnitúrák pedig a rendezők munkáját segítették. Eszközeink innentől minden rendezvényünkön bármikor „bevethetők”. Aki eljött ismét fantasztikus élményekkel gazdagodva, hasonló érdeklődési körű emberek társaságában tölthetett el szinte egy teljes napot. Nem maradhatott el a baráti beszélgetés, és a szakmai eszmecsere sem.

Bízunk benne, hogy jövőre lehetőségünk nyílik a X. Veterán Jármű Találkozó megrendezésére, ahol ismét nagyon sok Balatonfűzfőre látogató gyönyörködhet majd a kiállított járművekben, és vehet részt a gazdag programkínálatunk valamelyikén.                                                         

Fejes Károly, elnök BAVAME



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2023.