Mi hiszünk a vidékben, hiszünk a vidék erejében! Egyesületünk nyertes Leader pályázata

 


 

2007-ben kezdődött az a közös munka, amelynek eredményeként sikeres LEADER programot hajtottunk végre a 2007-2013-as programozási időszakban és folytathatjuk ezt a munkát a jelenlegi programozási időszakban is. Lelkes, térségi szervezetek, és a mögöttük álló aktív vidéki emberek munkája és sikere, hogy egy igazi közösség, egy alkotó együttműködés alakulhatott ki a térségben.

Egyesületünk programjairól a www.bakonyesbalaton.hu oldalon keresztül tájékozódhat.

 

LEADER (francia betűszó: Liaison Entre Actions pour le Developpement de l’Economie Rurale) = Közösségi kezdeményezés a vidéki gazdaság fejlesztéséért

Az Európai Közösség által 1991-ben elindított közösségi kezdeményezés gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldásával segíti elő a fenntartható fejlődést Európa vidéki területein. A helyi részvétel, a valódi összefogás és együttgondolkodás, ami máshol esetleg kiegészítő jelleggel jelenik meg, itt a működés fő sajátossága

1. Területalapú fejlesztés

2. Alulról építkező megközelítés

3. Háromoldalú partnerség: a vállalkozói-, civil- és közszféra

4. Innováció

5. Integrált ágazatközi megközelítés

6. Hálózati működés

7. Kooperáció

 

A LEADER program keretében a Balatonfűzfői „Kreitli Ferenc” Veterán Autós és Motoros Egyesület 952.495.- Ft vissza nem térítendő, 75% intenzitású támogatást nyert eszközbeszerzésre a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület működési területére meghirdetett „Civil szervezetek közösségépítő tevékenységét erősítő beruházások, programok támogatása” című, VP6-19.2.1.-7-3-17 kódszámú felhívás keretében.  az alábbi programot valósítja meg a 2014-2020-as programozási időszakban.

Egyesületünk idén rendezte volna meg 10. alkalommal a Veterán Jármű Találkozót, ahol tavaly már több, mint 250 kiállítóval büszkélkedhettünk és a látogatók száma meghaladta az ezer főt. A veteránosok főleg 40-70 év közötti férfiak, de kísérőként női partnereik is részt vesznek a rendezvényen, gyakran magukkal hozzák 5-15 éves gyermekeiket. A találkozó rengeteg érdeklődőt vonz a helyszínre: a régi korok járműveire kíváncsi fiatalokat, érdeklődő gyerekeket, nosztalgiázó idősebb korosztályt.

Ennyi ember vendégül látásához már kevés volt az eszközállományunk, ezért pályáztunk az eszközök beszerzésére. Szerettük volna, ha vendégeink jó emlékekkel térnének haza tőlünk, Balatonfűzfőről, ezért egy kellemesebb környezet kialakításához sörpad garnitúrákat és páraventillátorokat vásároltunk, illetve a gyorsabb, zökkenő mentesebb lebonyolításhoz, valamint változatos programok nyújtásához pop-up sátrakat és asztalgarnitúrákat szereztünk be.

Az eszközök az augusztus 2-i tervezett nagy rendezvényünkre teljes mértékben beszerzésre kerültek. Sajnos a Covid járványhelyzet miatt - mivel rendezvényünk látogatottsága valószínűleg meghaladta volna az 500 főt-, nem nyílt lehetőség a Találkozó megtartására. Szűkebb körben egy Veterán Motoros Túrát szerveztünk, ahová nagy örömünkre sokan eljöttek, így az eszközöket már idén be is vetettük.

Remélhetőleg jövőre meg tudjuk tartani jubileumi rendezvényünket, és fejlesztésnek köszönhetően Balatonfűzfő kulturális élete tovább gazdagodik, az idegenforgalmi szezonban tartalmas programkínálattal szolgálunk a helyieknek, az itt nyaralóknak, az idelátogató turistáknak. Mindez szervesen kapcsolódik a helyi kulturális fejlesztési stratégiához.

Fejes Károly, elnök

BAVAME



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

2023.